Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: او را با لحن شیرین و کلام نافذش می‌شناسیم، با یابن الحسن‌ها و یا صاحب الزمان گفتن‌هایش، با توصیه‌های عالمانه‌اش در سحرهای ماه خدا، با بک یا حجة‌های شب‌های قدر… آیت الله محمد علی ناصری یار حبیب بود و محبوب قلب‌ها، فراق او برای شیفتگان دلدادگانش حزن انگیز است، حالا ما مانده‌ایم و یک شهر خالی از لبخندهای پیر و مرادمان.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آیت الله محمدعلی ناصری سال ۱۳٠۹ در دولت آباد برخوار دیده به دنیا گشود. مقدمات تحصیل را در زادگاهش آغاز کرد و آن را حوزه علمیه اصفهان ادامه داد. چهارده ساله بود که همراه با خانواده راهی نجف شد، دو سال بعد مادرش را از دست داد. پس از مدتی پدر از نجف بازگشت اما پسر در همسایگی مولای متقیان ماند تا تحصیلات حوزوی‌اش را ادامه دهد. پرورش دینی و تربیتی بود در آن سال‌ها بر عهده مرحوم آیت‌الله شیخ‏ محمّد حسین دهاقانی از اعلام و اوتاد آن شهر مقدّس بود.

محمدعلی نوجوان در سال‌های تحصیلش در مدرسه صدر نجف، بخشی از علوم ادبی، حاشیه ملأ عبدالله بر متن منطقی تفتازانی و قسمتی از شرح لمعه را نزد مرحوم آیت اله مدرس افغانی فرا گرفت.

ادامه شرح لمعه را از محضر آیت الله مجتبی لنکرانی، مکاسب را در محضر مرحوم آیت الله حاج شیخ عبدالکریم کرونی اصفهانی، کفایه را از محضر آیت الله حاج شیخ محمد حسین دهاقانی فرا گرفت. او در این سال‌ها از محضر آیت اله سید عبدالهادی شیرازی، آیت الله محمود شاهرودی، ایت الله سید ابوالقاسم خویی و امام خمینی استفاده در دروس مختلف استفاده کرد.
علاوه بر علوم رسمی وی در علوم معنوی نیز نزد اساتید شهره‌ای تلمذ کرد. اساتیدی همچون محمد کوفی، سید محمد کشمیری، شیخ عباس قوچانی، سید هاشم حداد و سید جمال‌الدین گلپایگانی. در این دوران با شخصیت‌های عرفانی و اخلاقی همچون علامه طباطبایی، محمداسماعیل دولابی، حاج عبدالرضا گردعاوی، مولوی قندهاری و آیت الله بهجت آشنا شد و از وجود معنوی آنها در نجف و قم بهره جست.


بازگشت همیشگی آیت الله ناصری به ایران به امر استادش آیت‌الله سید محمد کشمیری بود. پس در بازگشت به اصفهان علاوه بر کلاس‌های تدریس فقه و اصول و تفسیر قرآنی که سالیانی دراز در حوزه علمیه این شهر اقامه کرد به تربیت نفوس مستعد همت گماشت.

جلسات درس اخلاق او حدود ۴۰ سال مملو از اقشار مختلف مردم، طلاب و علاقه مندان او بود، دوست دارانش، پس از نمازهای جماعت در مسجد کمرزرین اصفهان پای وعظ و خطابه‌های او با رنگ و بوی شناخت حضرت ولی عصر (عج) بودند.

مجموعه سخنرانی‌های حضرت آیت الله ناصری درباره حضرت مهدی (عج) با نام آب حیات،

مجموعه سخنرانی‌های حضرت آیت الله درباره آیات تأویل شده به حضرت ولی عصر (ع) و آخرالزمان با عنوان در امتداد نور، شرح فرازهایی از خطبه بلند حضرت امیرالمومنین (ع) در مورد حالات و خصوصیات اخلاقی متقین با نام رسم بندگی، گزیده‌ای از سخنرانی‌های ایشان درباره قطب عالم امکان حضرت ولی عصر (عج) با عنوان سخن دوست از جمله آثار آیت الله ناصری است.
این عالم واصل در سال‌های عمر با برکت خود علاوه بر تربیت شاگردان فراوان مراکز دینی، فرهنگی و درمانی مختلفی را پایه گذاری کرد. در پیام آیت الله علی رضا اعرافی مدیر حوزه، های علمیه سراسر کشور نیز به این فعالیت‌ها اشاره شده است. در این پیام آمده است: خبر ارتحال مرحوم آیت الله حاج شیخ محمد علی ناصری دولت آبادی اعلی الله مقامه مایه مزید اندوه و تألم حوزه‌های علمیه است، آن عالم عالیقدر تحصیلات حوزوی خود را نزد بزرگان و مفاخر حوزه کهن نجف اشرف گذراند و مدارج والای سلوک معنوی و اخلاقی را همانجا آموخت و طی کرد و سپس با مهاجرت ارزشمند خود به اصفهان حوزه علمیه اصفهان را رونق بخشید و طلاب و دانشجویان و جوانان و مردم شریف اصفهان از آن وجود شریف بهره‌ها بردند و شیوه‌های اصلاح و تزکیه نفس و بویژه راه شناخت اولیای الهی و آشنایی و موانست با حضرت بقیة الله (عج) را از ایشان آموختند.

وی افزوده است: ایشان همچنان درخدمات اجتماعی و فرهنگی کوشا و درکنار مردم بودند و آثار نیک و بزرگی از ایشان ماندگار ماند و حوزه بزرگ قم نیز از برکات ایشان بهره مند بود.
حوزه علمیه حضرت ولی عصر (ع) در اصفهان،، حوزه علمیه صاحب الزمان (عج)، حوزه علمیه نرجس خاتون (س) مرکز دیجیتال حضرت ولی عصر (عج) در دولت آباد، مؤسسه تحقیقات نجوم اسلامی، مؤسسه دارالهدی قم و بنیاد علمی - فرهنگی هاد از جمله مراکز دینی و فرهنگی است که به همت آیت الله ناصری تأسیس شد.

علاوه بر تلاش‌های علمی و دینی، هدایت و راهنمایی مردم و طلاب و اهل علم، مشارکت آیت الله ناصری در کارهای خیر نیز قابل توجه است. از جمله این اقدامات می‌توان به تلاش‌های ایشان برای ایجاد مراکز بهداشتی و درمانی اشاره کرد.
رئیس جمهور نیز در پیام تسلیت به مناسبت درگذشت آیت الله ناصری با اشاره به سوابق علمی و معنوی این عالم وارسته بیان کرد: ایشان در کنار تلاش‌های علمی فراوان، تربیت شاگردان فرهیخته و اخلاق‌مدار، در انجام فعالیت‌های خیرخواهانه از جمله ایجاد مراکز بهداشتی و درمانی نیز مشارکت جدی داشت و آثار ماندگاری از خود برجا گذاشت.

مرکز درمانی حضرت ولیعصر (عج) و بخش دیالیز ۲۰ تختخوابی آن با اهدای شش هزار متر زمین و دو هزار متر ساختمان در سال ۸۷ توسط وی آغاز و در سال ۹۱ افتتاح شد. بخش دیالیز بیمارستان گلدیس شاهین شهر، بخش دیالیز بیمارستان محمد رسول الله (ص) میمه و اورژانس شبانه روزی دولت آباد را نیز باید به لیست این اقدامات خیرخواهانه آیت الله ناصری اضافه کرد.

این استاد برجسته اخلاق، خطیب خوش سخن و مدرس حوزه علمیه اصفهان که عمر پربرکت خود را در راه تعلیم و آموزش علوم اسلامی صرف کرد سرانجام پس از طی دوره‌ای بیماری روز جمعه ۴ شهریور به لقاء الله پیوست.

کد خبر 5574086

منبع: مهر

کلیدواژه: استاد اخلاق آیت الله ناصری اصفهان هفته دولت بوشهر کرمانشاه ویروس کرونا اربعین حسینی خطبه های نماز جمعه گرگان آمار کرونا دولت سیزدهم افتتاح طرح عمرانی اربعین 1401 اجلاس پیرغلامان حسینی قزوین اردبیل آیت الله ناصری حضرت ولی عصر حوزه علمیه مرحوم آیت سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۵۳۸۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم ترویج روحیه غیرت و جوانمردی ورزشکاران باستانی در جامعه

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه یزد گفت: باید به ترویج روحیه غیرت و جوانمردی ورزشکاران باستانی در جامعه پرداخته شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از یزد و به نقل از روابط عمومی دفتر امام جمعه یزد، آیت‌الله محمدرضا ناصری در مراسم تجلیل از پیشکسوتان ورزش باستانی استان یزد با بیان اینکه از کودکی با ورزش باستانی آشنا بودم، اظهار کرد: در آن زمان زورخانه‌ها جایگاه ویژه‌ای داشت و علما، بازاریان متدین و افراد معتقد در این فضا حضور می یافتند و فضا به قدری معنوی و روحانی بود که مردم خود را مکلف به احترام به این مکان می‌دانستند.

وی با اشاره به اینکه سر در ورودی زورخانه ها و سر در حجره طلاب کوتاه گرفته می‌شد تا کسی که می‌خواست وارد شود، متواضعانه وارد شود، افزود: این معماری نشانگر این است که انسان در مرکز علم و ورزش باید اخلاق‌مدار و دارای تواضع و خشوع باشد.

آیت‌الله ناصری ادامه داد: تواضع در برابر خداود متعال، ادب، گذشت، جوانمردی و … از جمله خصلت‌هایی بود که در ورزش زورخانه‌ای وجود داشت و جای خرسندی است که این روحیات هنوز هم در زورخانه‌ها مورد توجه است.

نماینده ولی فقیه در استان یزد تاکید کرد: دل سپردن به ائمه اطهار (ع)، معنویتی است که در زورخانه‌ها به شکل پررنگی وجود دارد و این روحیه قابل تقدیر، هر روز در ورزش زورخانه‌ای در حال تقویت است.

وی ادامه داد: گذشت و جوانمردی که در اثر ورزش باستانی در انسان به وجود می‌آید، ایستادگی در مقابل فساد را افزایش می‌دهد و افرادی غیرتمند در این ورزش تربیت می‌شوند.

آیت‌الله ناصری عنوان کرد: فرهنگ دینی، غیرت، جوانمردی و ایثار ورزشکاران باستانی مثال زدنی و قابل تقدیر است و داستان‌ها و حکایات بسیاری در این زمینه وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه این افراد در مبارزات انقلاب نیز از پیشتازان مبارزات بودند، تصریح کرد: ورزشکار جوانمرد هرگز زیر بار زور نمی‌رود و خدمتگزاری به مردم نیز شاخصه اصلی آن‌هاست.

آیت الله ناصری تاکید کرد: اگر این روحیات به محله های ما بیاید و مجدداً در برخی محلات احیا شود، شاهد اتفاقات خوبی در محلات و در میان مردم خواهیم بود.

نماینده ولی فقیه در استان یزد خطاب به ورزشکاران عنوان کرد: روحیات و درس‌های خود را به نسل جوان انتقال دهید و در نظر داشته باشید که هر کدام از شما می‌تواند معلمی برای یک نوجوان باشد و روحیه غیرت، دین مداری و … را در نوجوانان تقویت کنید.

در این مراسم از پیشکسوتان و ورزشکاران موفق در زمینه ورزش باستانی تجلیل شد.

کد خبر 749179

دیگر خبرها

  • لزوم ترویج روحیه غیرت و جوانمردی ورزشکاران باستانی در جامعه
  • آیت‌الله حسینی‌بوشهری: طلاب در مسکن و معیشت دچار مشکل هستند
  • رسالت معلمان، هدایت و ارشاد دانش آموزان است
  • ورزشکار جوانمرد هرگز زیر بار زور نمی رود
  • روحیه غیرت و جوانمردی ورزشکاران باستانی باید در جامعه ترویج شود
  • پیام تسلیت مدیر حوزه های علمیه درپی درگذشت همسر آیت الله سیدمصطفی خمینی
  • شرایط ایران با عملیات «وعده صادق» در جهان تغییر یافت
  • زن و خانواده مرز مواجهه جمهوری اسلامی با غرب است
  • آیت الله کوهستانی، ستاره آسمان فقاهت ایران
  • کعبی، نائب رئیس جامعه مدرسین: نیروی انتظامی تحت هیچ شرایطی نباید از طرح نور عقب نشینی کند