Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@20:41:01 GMT

اربعین و حسرت وصال یار

تاریخ انتشار: ۸ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۲۵۳۹۱۳

اربعین و حسرت وصال یار

به گزارش ایرنا، در نخستین روزهای تعیین مرز مهران بعنوان نزدیکتربن نقطه به عتبات عالیات در کشور عراق و دریافت مدال معتبر مرز بین المللی ، مردم متدین استان ایلام به یکی از آرزوی های دیرین خود دست یافته و خِرقه خدمتگذاری زوّار سرور آزادگان جهان را بر تن خود احساس کردند.

مرزداران مخلص همگام با شکل گیری قیامت قهار و برزخ اربعین حسینی (ع) به وسعت جان و ریحانه روح به نوکری زوّار این امام هُمام مفتخر شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنان بدرستی دریافته بودند که به فرموده صادق آل محمد (ص) خدمت به مسافران کربلا و اطعام این راهیان نور، به قدری مهم و موثر است که ثواب آن برابر با اقامه نماز شب و جلب رضایت امام زمان (عج) است و اجر آن هم با هیچ مَلِکِ مُقَرّب و پیامبر مرسلی قابل احصاء و اجماع نیست، لذا با پای دل و چشم جان به استقبال زائران حضرت اباعبدالله الحسین (ع) رفتند.

ایلامیان عزتمند با جوش ، خروش ، حرارت و هیبت لذت زندگی خود را در خدمت به رهگذران این سفر شورانگیز می دیدند.

سیل چشم نواز ارادتمندان بارگاه ملکوتی حسین ابن علی (ع) و پیاده روی کربلا که به تعبیر عارف آئینه دار الهی، حضرت آیت الله بهجت (ره) بهترین فرصت برای معرفی امام حسین (ع) است، جلوه و جاذبه ای زیبا از منزلت خاندان عصمت و طهارت (ع) در ایران به ارمغان آورده بود و ایلامیان نیز خوشه چین این انعام آسمانی بودند.

ساکنان ایلامِ پُرآلام، معتقدند که گام‌های گُل افشان مشتاقان حرمِ مولای متقیان (ع) و فرزندانش در نجف اشرف و کربلایِ معلی نویدبخش تطهیر انفاس و تندرستی اَبدان است .

حضورِ حماسه آفرین عاشقان عارِف مسلک در کنگره عظیم اربعین در سنوات قبل، دایره وسیع نوکری فرزند مظلوم حضرت زهرای اطهر (س) را به گستره یک جهان خلق کرده بود که ابهت و افتخار اسلام را تبلیغ و خُسران و خذلان  استکبار را نیز تسریع می کرد.

عرصه ای‌ که طبق گفتار امام صادق (ع) هریک قدم از قدم‌های شرکت کنندگانش ثواب یک‌ عُمره مقبول در پی دارد و یک قطره اشک از هر زائر گناهان زائران و خادمان سرور آزادگان را محو می‌کند.

در آن سنوات سبز و سیمین، زنان باغیرت و مردان مجاهد استان ایلام با دلی سرشار از عشق به حسین (ع) و امید به شفاعت او با مال و منال و اهل و عیال خود، مسافران وادی وفا را کریمانه اکرام و نجیبانه اطعام و در کمال کرامت به وصال یار بدرقه می‌کردند.

مردم مرزدار استان ایلام پذیرایی از رهپویان فرزند علی (ع) را تاج افتخار دانسته و مدال میهمان نوازی را یک عطیه الهی برای خود و نسل‌های آینده‌ تلقی می‌کردند.

در آن ایام اعجاز انگیز، ابر رحمتِ رضای خدا اقلیم ایلام را در برگفته و جمال جاده و جنگل و جابجایی آن سبز بود و بوی‌ نور و نینوا می داد، مهران جامه‌ جهان بر تن کرده و با ملیت های مختلف به مواکب خود می بالید، درفش دوستی در رنگ های سبز و سرخ و سیاه، بربام منازل مهرانیان مهربان همه را به میهمانی باب الحوائج  فرا می‌خواند، چند صد هزار مَرکَبِ متلوّن و اسب آهنین، دشت‌های اطراف شهر را به یک رنگین کمان دلرُبا تبدیل کرده بود، ارادت حسینی (ع) همه خانه های مردم را به زائرسرای رایگان تغییر داده بود.

سقا، کفاش، تعمیرکار، چایچی، واکسی، گُلاب پاش، پاکبان و پرستار ، شیرین ترین شغل و خوشرنگ ترین مدال خدمت به زوار امام حسین (ع) در مهران و دیگر مناطق استان ایلام بود.

وکلا، وزراء ، اُمراء و عالمان دین از زمین و هوا راهی مشهد شهیدان ایلام می شدند تا از قافله عزت عقب نمانند، خلاصه ؛ در آن شب و روزهای روشن همه عاشق بودند و امیدوار.

اما در اربعین امسال ، محنت فراق، کوبه دل را خیس و فریاد جان را نارسا کرده است، درد کرونا ، وادی وصال را ویران و داغ دوری یار ، مزرعه مراوده و مصاحبت را به تاراج داده است.

نه امکان مکاشفه وجود دارد و نه مصافحه و نه از معانقه مقصود خبری است.

آری؛ حسرت وصال تکرار شد و درد بیقراری عاشقان حسینی (ع) در مهران و خوزستان به ۲ سال رسید و هیچ قاصدی پیک پیروزی را روانه کلبه وجود ما نکرد.

گرچه مًسافران هوایی کربلا شمیم جان پرور حضرت دوست را به مشام مرزنشینان می‌رساندند، اما توفیق رفیق همه دلباختگان نشد و سفر آنان با درب های بسته منتهی گردید و دست خالی راهی منازل خود شدند.

در این سرای بی کسی، کسی به در نمی زند/ به دشت پرملال ما پرنده پر نمی زند.

امسال دومین شراره فراق یار، روح ایلام و ایران و مهرانیان را فرسوده و آغوش عاشقان را به آسیب جدایی سپرده است.

اربعین ۴۰۰ همچون سال گذشته بوی سوگ و سوز می داد و سُرنای غربت ، نه از شور علم های رنگارنگ خبری بود و نه از شیپور شیدایی و صفیر صدا.

جفای کرونا ، جور جبر را تحمیل و جاده جدایی مُرید و مراد را هموار کرده است تا هیچ خاری پای دل رهپویان را ریش نکند
غیبت پابرهنگان ویلچرسوار و آرزومندان عصابدست در کاروان اربعین امسال، اوقات ایلامیان را تلخ و مهران و موکبان و میهمانانش را دچار دلتنگی کرده است.

آری؛ انسداد مرز مهران و عدم حضور یاران، دست دعا را لنگ، دامن دخیل را مکدّر و امید اجابت را نیز کم فروغ کرده است.

خدایا ؛ امسال نیز فرات دل را با آه و اندوه بر دشت دیار خود تخلیه و به نیابت کربلای حسین (ع) نماز رضا اقامه‌ کردیم
ای خدای خوبی‌ها؛ به اشک عاشقان و خون دل مشتاقانت سوگند، آشیانه آرامش و دارالشفاء امام حسین (ع) و صفای بین الحرمینش را روزی ماجاماندگان جان برکف بگرداند.

مرا هزار امید است و هر هزار تویی/ چه باک زان همه دشمن، چون دوستدار توئی

برچسب‌ها ایلام پایانه مرزی مهران اربعین

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ایلام پایانه مرزی مهران اربعین ایلام پایانه مرزی مهران اربعین استان ایلام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۵۳۹۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افغانستان،حسرت ما و جام جهانی

 تیمی که در اولین حضورش در جام ملت‌ها مسافر جام جهانی شد. تیم ملی افغانستان برای ما مهم بود؛ چون معماری آن کاملاً ایرانی بود و تمام سنگ‌های گرانقیمت آن از دل خاک پرگهر خراسان بیرون کشیده شده بود. مجید مرتضایی و حمید معصومیان در تایلند کاری کردند کارستان.

آن‌ها از کوچه‌پس‌کوچه‌های مشهد جواهراتی را برای تزئین تیم ملی افغانستان جمع کردند که سال‌ها در بستر بی‌توجهی خاک می‌خوردند. حقیقت این است که افغانستان خسته از سال‌ها جور و ستم امروز به فرزندانی که در این خاک رشد کرده‌اند می‌بالد و این هنر مردان ایرانی بود که غرور جریحه‌دار شده افغان‌ها را به دست خودشان التیام بخشیدند.

صعود افغانستان به جام جهانی نشان داد خراسان بزرگ چقدر در بازیکن‌سازی و مربی‌سازی ظرفیت و توانایی دارد و چقدر مدیران ورزش و البته مسئولان رده بالا در حق جوانان این شهر با تصمیم‌های عجیب جفا کرده‌اند. واقعیت تلخ ماجرا این است که علاوه بر تیم ملی افغانستان هنوز هم می‌توان تیم ملی دیگری از دل شمال‌شرق ساخت و به جام جهانی فوتسال فرستاد.

در فوتبال هم البته که همین است. اگر درایت و دوراندیشی در ورزش خراسان بود، امروز نباید شاهد جولان تیم‌هایی چون خوشه طلایی ساوه در مخمل استادیوم‌های مشهد می‌بودیم. مشهد هنوز هزاران مرتضایی و معصومیان دارد و هنوز می‌توان از دل آن با هنر مدیریت صحیح چند تیم فوتبال و فوتسال باشگاهی در حد آسیا سبز کرد. افسوس که در تمام این سال‌ها استعدادهای شگرف این خطه در آتش جنگ‌های سیاسی – مدیریتی سوختند و امروز جز تلی از ناکامی و حسرت برای ورزش مشهد باقی نمانده است.

آمار می‌گوید قهرمان جام ملت‌های آسیا مشهد بود.علاوه بر احسان اصولی به عنوان رئییس کمیته فوتسال فدراسیون، تیم ملی ایران چند بازیکن مشهدی و تیم ملی افغانستان سه مربی مشهدی  داشت و شاکله اصلی‌اش را بازیکنان قد کشیده در کوچه‌پس‌کوچه های گلشهر مشهد تشکیل می‌دادند. پس صعود افغانستان باید تلنگری جدی باشد برای آن‌ها که خودشان را به خواب زده‌اند و بیدار هم نمی‌شوند.

محمدجواد رستم‌زاده

دیگر خبرها

  • دشمنان نظام و ملت ایران مرعوب تربیت یافتگان مکتب شهدا هستند
  • تجلیل از ۲۲ خانواده شهید فرهنگی ایلام در «سه شنبه های شهدایی»
  • تجهیز بیمارستان امام حسین (ع) شهرستان هشترود به دستگا‌های جدید
  • حسرت برانگیزترین ضربات بازیکنان لالیگا که به تیرک برخورد کردند / فیلم
  • ساخت ۴ شبستان جدید در طرح توسعه حرم امام حسین (ع)
  • آغاز فعالیت ستاد اربعین وزارت تعاون در سیستان و بلوچستان
  • افغانستان،حسرت ما و جام جهانی
  • کاهش هزینه‌های ازدواج جوانان اولویت طرح وصال شیرین
  • الگوی مکتب دانشگاهی انقلاب اسلامی را استخراج کردیم
  • کُرسی آینده‌پژوهی یونسکو به قزوین آمد